zaterdag 23 april 2016

Blow-up - Belinda Aebi

Titel: Blow-up

Auteur: Belinda Aebi

Uitgavejaar: 2016

Uitgeverij: Manteau

Aantal pagina's: 323


Korte inhoud:
Een enorme knal. Metaal op metaal. Een fiets die door de lucht gekatapulteerd wordt. Een lichaam schuift over het wegdek, botst tegen de vangrail en blijft roerloos in de grasberm liggen. Saskia, een jonge amateurfotografe, gelooft haar ogen niet wanneer ze rond middernacht getuige is van een afschuwelijk verkeersongeluk. Op het moment van de aanrijding zit ze met haar vriend Ruben in de uitkijkpost van een oude watertoren om beelden te schieten van een vos en haar welpjes. Maar wat ze door haar lens ziet is iets helemaal anders. Een donker silhouet, zwalpend en duidelijk onder invloed van drank, stapt uit de wagen. Klik. Totaal verbijsterd zoomt Saskia in op zijn gezicht. Klik. Haar ogen sperren zich open van herkenning. Haar blik glijdt naar zijn wagen. Klik. En dan scheurt hij ervandoor… Maud Gelderman en haar team staan voor een raadsel. Wie heeft het slachtoffer, een jonge studente uit Gent, voor dood achtergelaten? Wat heeft de dader nog meer te verbergen? Het bewijs bevindt zich op de geheugenkaart van een Canon. Maar waar blijft Saskia?
(bron: bol.com)

Wat vond ik ervan?:
Belinda Aebi heeft ondertussen al 7 thrillers op haar naam staan: Dubbelspel, Het geluid van stilte, Het containermeisjeDarkroom, Zigeunerbloed, Nepvlees en dan Blow-up. Ik heb er 6 van gelezen.

Saskia, een fotografe, en Ruben staan in een uitkijkhut en zijn getuigen van een vluchtmisdrijf. Saskia neemt foto's en heeft het ultieme bewijs op haar geheugenkaart staan. Een toevallige passante belt de hulpdiensten en de politie. Het team van Maud Gelderman wordt op de zaak gezet. Toch is het niet zo simpel om de dader te pakken, want de geheugenkaart, mét de bewijzen, is niet te vinden. Waar is Saskia? En wie heeft dit op zijn/haar geweten?

Het boek is onderverdeeld in korte hoofdstukken, wat ik enorm fijn vind om te lezen. De vlotheid zit erin en je wilt telkens meer-en-meer-en-meer, waardoor het boek zo uit is.

De ontknoping volgt niet helemaal op het einde. Belinda Aebi heeft er namelijk voor gekozen om o.a. een Twee jaar later-hoofdstuk te schrijven, wat ik ook positief vond. Zo neem je niet al te bruusk afscheid van de personages.

Het verhaal is goed opgebouwd. Als lezer krijg je beetje bij beetje de waarheid te lezen. De personages zijn ook goed opgebouwd. Ze zijn levensecht en niet ofwel slecht ofwel goed. Elk personage heeft een menselijke kant, zowel in negatieve als positieve zin.

De vorige boeken van Belinda Aebi vond ik goed, maar ook niet meer dan dat. Enkel Het containermeisje sprong eruit. Maar Blow-up heeft dit boek van de troon gestoten, want ik vind Blow-up nog beter.


Met dank aan uitgeverij Manteau en Hebban Thrillerleesclub voor het gewonnen exemplaar.

Mijn oordeel:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten